یزدفردا:همایش علمی جمعیت و نقش ثبت وقایع حیاتی و مهاجرت بر آمار جمعیت با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندارو کارشناسان برگزار شد
همایش علمی جمعیت روز گذشته با حضور دشتی ، معاون سیاسی امنیتی استاندار و جمعی از کارشناسان حوزه آمار و جمعیت شناسی استان در مرکز اقبال پارک علم و فناوری استان یزد برگزار شد .
در این همایش ، معاون سیاسی امنیتی استاندار با اشاره به نقش جمعیت در توسعه کشورها اظهار داشت : امروزه کشورهای توسعه یافته ازجمعیت به عنوان یک اهرم اعمال قدرت بهره می برند . وی افزود : استعمارگران در سالهای اخیر سعی کرده اند با ایجاد بحران در کشورهائی مثل منطقه بالکان آنها را از این اهرم مهم تهی و محروم کنند . کشورهائی مثل بوسنی وهرزگوین ، افغانستان و عراق ضربات و صدمات نداشتن جمعیت جوان و فعال را متحمل شده اند.
غلامحسین دشتی کلیدی ترین عامل توسعه را جمعیت و نیروی انسانی عنوان کرد و گفت : نیروی انسانی محور و محرکه رشد اقتصادی و توسعه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است . چهار عاملِ سرمایة مادی، سرمایة انسانی، عامل طبیعی و سرمایة زیرساختی و زیربنایی از عوامل رشد و توسعه اقتصادی کشور محسوب می شوند که محدودیت هریک از این عوامل، رشد و توسعه اقتصادی را محدود می کند .
وی در پایان سخنان خود ضمن تشکر از اداره کل ثبت احوال استان بخاطر برگزاری همایشهای مفیدی مانند جمعیت و فرهنگ نامگزینی گفت : این اداره کل یکی از اداراتی است که به سرعت در راستای بهره برداری از فناوری نوین اطلاعاتی و ارائه خدمات الکترونیکی حرکت کرده است .
مدیر کل ثبت احوال استان نیز در سخنانی ، سیاستهای جمعیتی ، خانواده وسبک زندگی ، مهاجرت و تاثیر آن بر جمعیت استان و ازدواج به هنگام و مهارتهای زندگی را از محورهای این هم اندیشی عنوان کرد .
سید محمد طباطبائی جمعیت کشور را در سال گذشته 684/116/76 اعلام کرد و گفت : جمعیت استان یزد در این سال معادل3/1 جمعیت کشور یعنی 667/021/1بوده است.
در اين همايش همچنين رئیس گروه تحقیقات دفتر آمار و اطلاعات استانداری یزد آمارهای جمعیتی استان و تغییرات حاصله در سالهای 1385 و 1390 را ارائه کرد .
رضا ولی زاده گفت : بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 1390 بیشترین تراکم جمعیت استان مربوط به شهرستان یزد با 582682 نفرو کمترین جمعیت نیز مربوط به شهرستان بهاباد با 15331 نفربوده است.
بر اساس آمارهای دفتر آمار و اطلاعات استانداری یزد متوسط رشد سالیانه استان در این5 سال 68/1 درصد بوده است که شهرستانهای میبد، بافق ، یزد وصدوق به ترتیب بیشترین رشد و شهرستانهای مهریز، بهاباد، اردکان و ابرکوه به ترتیب کمترین رشد جمعیت را داشته اند.
وی میانگین سنی جمعیت استان را در سال 1365 بیست و دو سال، در سال 1375 بیست و چهارسال ، در سال 1385 بیست و هشت و در سال 1390بیست ونه سال اعلام کرد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 16,ژانویه,2025